Nieuws en Actualiteiten

SINT ANTHONIS – Vanwege aanpassing van de planning van de reconstructie van de N602 is vanaf woensdag 30 mei gedurende vier weken alleen de kern Wanroij afgesloten voor doorgaande verkeer. De kernen Sint Anthonis en Ledeacker zijn tot en met 12 augustus maximaal bereikbaar voor bewoners en het winkelend publiek.


Deze aanpassing is een gevolg van de bijstelling van de planning, waar de gemeente, in nauwe samenwerking met de dorpsraden, onlangs overeenstemming over bereikte met de aannemers Infrascoop en Spie. De aanpassing hangt samen met de aanleg van extra hemelwaterriool en met het combineren van de wegreconstructie met de aanleg van glasvezel.

Eerst Wanroij
Aannemer Infrascoop concentreert zich vanaf 30 mei volledig op de werkzaamheden in de kern van Wanroij, welke vier weken lang is afgesloten voor doorgaand verkeer. Collega-aannemer Spie legt in Wanroij eerst de glasvezel aan, direct gevolgd door de stratenmakers van Infrascoop. Rond 25 juni is Wanroij bekabeld en zijn de werkzaamheden aan de weg en het kerkplein volledig afgerond.
Ook asfateerder Van Gelder werkt de komende tijd richting Wanroij. Nadat deze de afgelopen weken het wegtraject tussen Ledeacker en de ‘kruising’ met de Quayweg – Papenvoortsedijk van nieuw asfalt heeft voorzien, werk de asfalteerder nu het wegdek van het traject tussen deze kruising en bedrijvenpark Molenveld in Wanroij. Dit traject is volledig afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Bedrijven Sint Anthonis bereikbaar
Omdat de  werkzaamheden zich de komende maand volledig concentreren op Wanroij, heeft de projectorganisatie besloten om Sint Anthonis en Ledeacker tot en met de bouwvakvakantie (12 augustus) maximaal bereikbaar te maken. Dat is mogelijk geworden door inkorting van de omleidingsroute. Inwoners van de beide dorpen, winkelgangers, bezoekers en toeristen kunnen deze nu zowel bereiken via de provinciale weg N272 (Boxmeer-Gemert) als vanaf Landhorst (de Quayweg) en Rijkevoort (Papenvoortsedijk). De aangepaste routing wordt via de bekende grote  gele borden aangegeven.